Със 111 гласа за“, 93 против“ и 8 въздържали се

...
Със 111 гласа за“, 93 против“ и 8 въздържали се
Коментари Харесай

Решиха го! Няма да има избори за Велико народно събрание, нито нова конституция!

 Със 111 гласа " за “, 93 " срещу “ и 8 " въздържали се " Народното събрание отхвърли предлагането на ГЕРБ за производство на избори за Велико национално заседание. Съгласно член 160 от в този момент настоящата конституция на България Народното събрание взема решение да се произведат избори за Велико национално заседание с болшинство две трети от общия брой на народните представители, което значи, че с цел да се стигне до подобен избор, са нужни 160 народни представители.

Това значи, че на собствен ред отпада и дневният ред за смяна и приемане на нова конституция на Република България. Проектът бе разгласен от ГЕРБ на 14 август и импортиран на 2 септември в деловодството на Народното събрание с подписите на ГЕРБ, " Обединени патриоти ", " Воля " и част от самостоятелните депутати. Предложението пристигна в отговор на антиправителствените митинги.

Сред предложенията на ГЕРБ бяха понижаване на народните представители от 240 на 120 и при Великото национално заседание броят на народните представители да бъде понижен - от 400 на 280.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР