Със 108 за, 1 против и 48 въздържали се депутатите

...
Със 108 за, 1 против и 48 въздържали се депутатите
Коментари Харесай

Проф. Петко Салчев е новият шеф на НЗОК

Със 108 " за ", 1 " срещу " и 48 въздържали се депутатите одобриха предлагането на проф. Петко Салчев за нов началник на Националната здравна каса. " Имам над 30 година експертен опит в региона на публичното здраве ", сподели минути преди да бъде гласуван проф. Салчев пред народните представители в пленарната зала на Народно събрание, оповестява 24 часа. " Непрекъснато получавам настояща информация по отношение на Covid-19. Няма да развъртвам дълготрайна стратегия, а от през днешния ден с Министерството на здравеопазването ще впрегна всичките си старания за финансово преструктуриране на касата, с цел да отговори на това предизвикателство ", добави новият началник на здравната каса по отношение на битката на страната с ковид.
" На базата на всички данни, които получаваме, взаимно с надзорния съвет и Министерство на здравеопазването да пазиме всички жители, само че и да осигуряваме отбрана на работещите в системата в опазването на здравето. Нищо не е направено, до момента в който не се направи ", сподели още проф. Салчев. Той получи мощна поддръжка от здравния министър Кирил Ананиев. " За доста хора 13 петък, носи благополучие. Да пожелаем на проф. Салчев да му носи благополучие това число. С него се познаваме повече от 2 десетилетия. Работили сме в най-различни институции имали сме взаимна работа. С него имаме доста общи визии в здравния браншове и нещата, които би трябвало да се случат от тук нататък ", сподели министър Ананиев пред депутатите в Народно събрание.
" Той е един заслужен професор, добър админ. Диалогичен човек, може и знае по какъв начин да организира избраната политика. Това ще го потвърди незабавно след постъпването му на този пост. Убеден съм в него. Ще разгадавам в него ", добави Ананиев
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР