Със 108 за, 1 против и 48 въздържали се депутатите

...
Със 108 за, 1 против и 48 въздържали се депутатите
Коментари Харесай

Избраха Петко Салчев за директор на Здравната каса

Със 108 " за ", 1 " срещу " и 48 въздържали се депутатите одобриха предлагането проф. Петко Салчев да оглави Националната здравна каса. Той сменя на поста Дечо Дечев, който разгласи, че след края на мандата си, който завършва на 12 март, ще се отдръпна.

" Имам над 30 година експертен опит в региона на публичното здраве ", сподели минути преди да бъде гласуван проф. Салчев пред народните представители в пленарната зала на Народно събрание.

" Непрекъснато получавам настояща информация по отношение на Covid-19. Няма да развъртвам дълготрайна стратегия, а от през днешния ден с Министерството на здравеопазването ще впрегна всичките си старания за финансово преструктуриране на касата, с цел да отговори на това предизвикателство ", добави Салчев, разяснявайки битката на страната с ковид.

" На базата на всички данни, които получаваме, взаимно с надзорния съвет и Министерство на здравеопазването да пазиме всички жители, само че и да осигуряваме отбрана на работещите в системата в опазването на здравето. Нищо не е направено, до момента в който не се направи ", сподели още проф. Салчев, който получи мощна поддръжка от здравния министър Кирил Ананиев.

" За многохора 13 петък, носи благополучие. Да пожелаем на проф. Салчев да му носи благополучие тови число. С него се познаваме повече от 2 деситилетия. Работили сме в най-различни институции имали сме взаимна работа. С него имаме доста общи визии в здравния браншове и нещата, които би трябвало да се случат от тук нататък ", сподели министър Ананиев пред депутатите в Народно събрание.

" Той е един заслужен професор, добър админ. Диалогичен човек, може и знае по какъв начин да организира избраната политика. Това ще го потвърди незабавно след постъпването му на този пост. Убеден съм в него. Ще разгадавам на него ", добави Ананиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР