Със 100 000 лева в пандемията правителството подкрепи занаятчиите от

...
Със 100 000 лева в пандемията правителството подкрепи занаятчиите от
Коментари Харесай

Деница Сачева: Със 100 000 лева правителството подкрепи занаятчиите от Стария Добрич

Със 100 000 лв. в пандемията държавното управление поддържа занаятчиите от Архитектурно-етнографския музей "Стария Добрич ". Това заяви регионалният координатор на ГЕРБ-Добрич и министър на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е по време на визитата си в архитектурния комплекс в Добрич. Общо 20 са майсторите, получили по 5 хиляди лв., с цел да могат да развиват своите занаяти.

Старите занаяти на Добрич са благосъстояние, което изрично желаеме да запазим, изясни Сачева. Още преди Нова година с министър-председателя и сътрудниците от държавното управление поехме ангажимент да ги подкрепим. Това е метод да допринесем за културното развиване на доста повече хора, уверена е министър Сачева, представена от пресцентъра на ГЕРБ. Подкрепата дава глътка въздух и опция за запазване на достоверността в района.



Всеки от майсторите ще стартира още през февруари да провежда школа по занаяти, а уроците ще бъдат изцяло безвъзмездни за жителите на Добрич.

Общо 400 000 лв. е отпуснало държавното управление за опазване на занятите в "Стария Добрич ", Етъра, Самоводската чаршия, Златоград и Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР