Сървайвърът Марчо Марков-Мачо е заподозрян в силово събиране на дългове

...
Сървайвърът Марчо Марков-Мачо е заподозрян в силово събиране на дългове
Коментари Харесай

Страшни разкрития за сървайвъра Марчо! Лъсна истината защо е избягал от Поморие, намесен е и Митьо Очите

Сървайвърът Марчо Марков-Мачо е обвинен в силово събиране на задължения в Перник. Участникът в рисковото риалити бе арестуван дружно с още четирима от рекетьорската бригада при огромна акция на полицията и спецпрокуратурата в миньорския град.

Според осведомени Мачо и приятелите му се занимавали със събиране на заеми от неплатежоспособни клиенти посредством потребление на мощ. Данни на следствието сочат, че длъжниците са били подлагани на жестоки побои и закани поради невърнати в период пари дружно с наложените им огромни лихви, оповестява " Флагман ".

До акцията в Перник се стигнало след тъжби на потърпевши, изпитали гнева на ударната група, откакто не съумели да се издължат в точния момент по кредите си. Ставало дума за не изключително огромни суми от порядъка на 200-300 лв., само че това не пречело на силоваците да разчистват сметките с пердах и закани. Данни на следствието сочели, че като някогашен кикбоксьор Мачо " нямал проблем да груха борчлиите ", оповестява " България през днешния ден ".

Жандармерия блокира Перник по време на арестите

За задържането на бандата рекетьори се наложило да бъде вдигната жандармерията, която на разсъмване в понеделник блокира Перник и покрайнините. Заедно с ченгетата на място са изпратени спецпрокурори, под чието управление се организира следствието. В екипите вземат участие и чиновници от Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор Сотир Цацаров, които са ангажирани с застраховане на сигурността на дръзналите да се оплачат от бандата. Свидетелите към този момент са дали пояснения пред арбитър.

При в началото направените обиски и претърсвания на няколко адреса в града са събрани доказателства за незаконната активност на арестуваните. Предстоят още разпити по случая. Разследващите ревизират и дали арестуваните са се занимавали с разпространяване на опиати. Повод за това им дава предходно следствие против сървайвъра Мачо, който е упрекнат като участник в групата за разпространение на дрога на Божидар Кузманов - Божо Кравата.

Имената на Мачо и Кравата нашумяха в общественото пространство след престрелката с хората на Димитър Желязков - Митьо Очите в Слънчев бряг при започване на юни 2016 година Тогава Желязков бе надупчен с пет патрона и едвам оцеля след няколко тежки интервенции у нас и в чужбина. В престрелката сред двете групировки бе убит гард на Митьо Очите, а различен - бе тежко ранен. Веднага след кръвопролитието Мачо и Кравата изчезнаха и бяха оповестени за търсене. След палеж на колата на дамата на Кравата двамата се предадоха, само че по друго време. Престояха известно време в арестите и бяха освободени против по-леки ограничения от " задържане под стража ".

Самият Мачо отхвърли да е част от бандата за разпространяване на дрога на Божо Кравата. Сървайвърът изясни, че единствено познавал Кузманов и нямали други връзки.

" Марчо Марков от групата на Божо Кравата е взел участие интензивно в нападението против Димитър Желязков-Очите на 8 юни в Слънчев бряг. " Това показаха от прокуратурата, базирайки се на камерите, където се виждало, че Марков държи мачете. Според държавното обвиняване бандата на Кравата се е занимавала с наркоразпространение, насила и други силови дейности в интервала май 2013 – юни 2016 година на територията на Слънчев бряг и Банско. Мачо е осъществявал силовата активност дружно с други двама обвинени от групата, прецизираха от прокуратурата.

След излизането си на независимост сървайвърът Мачо съобщи обществено, че се опасява от Митьо Очите, тъй като е рисков. Именно поради сигурността си помориецът Мачо се изнесъл от родния си град и насочил " бизнеса " си към Перник, позволяват ченгета.

Лидер на своето племе

Марчо Марков е взел участие в петото издание на риалити шоуто " Сървайвър " в Камбоджа през 2014 година Бързо се трансформира в водач на своето племе, само че също толкоз бързо беше отстранен от съотборниците още преди форматът да бъде преполовен. Във визитката си за предаването тогава той споделя, че дава отговор за защитата на два столични клуба и управлява екип от 30 души.

" Нашата работа не се състои в това да бием хората и да ги изхвърляме. Това в множеството случаи даже не се постанова, защото по-голямата част от момчетата са много респектиращи ", акцентира Марков. Той показва още, че е нееднократен първенец на България по кикбокс и вицешампион по типичен културизъм. Занимавал се е и с муай тай. Има участия в мачове по смесени бойни изкуства. Бил е отпред на сигурността в някои от най-популярните столични чалготеки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР