Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни. Но

...
Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни. Но
Коментари Харесай

Яжте тази храна 4 пъти седмично и ще намалите риска от инфаркт

Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни. Но поддържането на сърдечния мускул здрав не всеки път е елементарно. Поради рискови фактори като високо кръвно налягане, липса на физическа интензивност и несъразмерна приложимост на алкохол, на всеки 40 секунди 1 американец получава сърдечен удар, съгласно данните на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

За съвсем 30 % от тези хора изходът е съдбовен, като при половината от тях смъртните случаи настъпват, преди да стигнат до болничното заведение, съгласно Medscape. Но даже и да получите сърдечен удар, има една храна, която може да понижи риска от гибел съвсем на половина, написа електронното издание bestlifeonline.com.

Яденето на люти чушки четири пъти седмично понижава риска от гибел от сърдечен удар.
Магическа композиция от зехтин и люти чушки оказва помощ при доста здравословни проблеми
Студенопресованият зехтин има редица изгоди за здравето. В композиция с лютите чушки обаче може да направи чудеса. Въпреки че, те се смя...
Прочети повече
Проучване на италиански учени, оповестено в Journal of the American College of Cardiology, проучва въздействието на лютите чушки върху риска от гибел от сърдечен удар. Изследователите са анализирали данните на повече от повече от 22 800 участници. Техният здравен статус, както и питателните им привички, са били проследени в продължение на към осем години.

Италианските учени стигат до извода, че тези, които постоянно употребяват люти чушки най-малко четири пъти седмично или повече, имат 40 % по-нисък риск от гибел при сърдечен удар, в сравнение с тези, които рядко ги включват в менюто си.

Според изследването, при хората, които ядат люти чушки четири пъти седмично или повече, има 60% по-ниска възможност да умрат от мозъчно-съдови болести като инсулт спрямо тези, които не ядат постоянно тази храна.

Изследователите не откриват на какво се дължи евентуалното позитивно влияние на лютите чушки върху здравето на сърцето. Но някои специалисти са на мнение, че тайната се крие в капсаицина - дейната съставна част, която придава на лютите чушки лют усет.

„ Някои данни демонстрират по какъв начин капсаициноидите (клас съединения, които включват капсаицин), могат да окажат въздействие върху функционалността на тромбоцитите, спирайки кървенето и намалявайки инсулиновата устойчивост “, споделя кардиологът доктор Джефри Теутберг от Stanford Health Care пред Everyday Health.
Лют червен пипер – КРАЙ на вредителите, КРАЙ на главоболието!
Абсолютно уверени сме, че даже и за момент не сте се замисляли какъв брой доста изгоди в действителност можем да извлечем от лютия червен пипер. Ще ви р...
Прочети повече
„ Интересен факт е, че ниската смъртност при хората, които употребяват люти чушки 4 пъти седмично, не зависи от вида диета “, споделя в изказване водещият създател на проучването доктор Мариалаура Боначио.

„ С други думи, някой може да следва средиземноморска диета, а различен може да се храни по-малко здравословно, само че и в двата случая лютият пипер има предпазен резултат “, добавя още тя.

Междувременно други специалисти, които не са взели участие в изследването, подлагат на подозрение резултатите от него. Д-р Дуан Мелор - регистриран диетолог и старши учител в Aston Medical School в Обединеното кралство, споделя пред CNN, че изследването " не демонстрира причинно-следствена връзка сред потреблението на чили и изгодите за здравето ".

" Вероятно хората, които употребяват люти чушки, включват в менюто си повече билки, подправки и пресни храни, в това число зеленчуци ", споделя още диетологът.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със съответния експерт, както и да анулира назначеното от него лекуване! При съществуването на здравословен проблем се консултирайте с доктор и спазвайте прецизно рекомендациите му!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР