Сърцебиенето е коварен проблем и за съжаление доста често срещан. Здравите

...
Сърцебиенето е коварен проблем и за съжаление доста често срещан.
Здравите
Коментари Харесай

Кога е опасна промяната в сърдечния ритъм?

Сърцебиенето е подъл проблем и за жалост много постоянно срещан.

Здравите хора имат пулс от 50 до 100. Ако той е под 50 в будно положение, би трябвало да се отде на доктор. Ако пулсът неподвижен всекидневно е над 100 в минута, още веднъж човек би трябвало да потърси помощ.

В „ Тази събота “ кардиологът проф. Сотир Марчев посочи, че дамите имат малко по-висок пулс неподвижен от мъжете. Малките деца имат по-висок пулс от възрастните. Дребните хора имат по-бърз пулс по отношение на едрите хора.

„ През зимата по-често пулсът се забавя, тъй като студът го забавя. При горещо време е противоположното – обезводняването в резултат на потенето го форсира “, изясни още кардиологът.

Аритмиите при сърдечните болести са като температурата при възпаленията, сподели проф. Сотир Марчев.

„ Аритмиите са толкоз рискови, колкото е рисково това, което ги е предизвикало. Едно сърцетуптене, в случай че е любовна тъга, дай Боже всекиму. Но ако аритмията е демонстрация на инфаркт или сърдечна непълнота, тя е рискова “, изясни кардиологът.

„ Ако по време на аритмията губим схващане, падаме, тя е рискова. Ако по време на нея сме дейни и вършим нормалните неща, тя е по-малко рискова “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР