Сърцата на доброволците са огромни. Всеки един от тях винаги

...
Сърцата на доброволците са огромни. Всеки един от тях винаги
Коментари Харесай

Лора Фучеджиева, БМЧК: Сърцата на доброволците са огромни 

Сърцата на доброволците са големи. Всеки един от тях постоянно е отворен към всеки един човек, без значение какъв е той, от кое място идва и с какво се занимава. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ зам.-председателят на Българския юношески червен кръст Лора Фучеджиева по повод  101 години БМЧК.  

По думите й ползата към доброволчеството се усилва с годините: " Хората се учат от ден на ден на това да изпитват емпатия към околните. Хубаво е, че към този момент не гледат единствено личната си градинка, а желаят да оказват помощ и на индивида до себе си “.  

" Всеки, който има предпочитание, може да стане част от БМЧК на регионално равнище. Няма никакви специфични условия. До 14-годишна възраст назоваваме доброволците " другари “ на Българския юношески червен кръст, по-късно те стават пълноправни доброволци. Имаме едно въвеждащо образование по общи познания за придвижването на Червения кръст и Червения полумесец “, изясни Фучеджиева.  

По мотив 101 години се планувани доста разнородни начинания.  

" В момента се организира Национална академия за доброволци в Националния образователен логистичен център в село Лозен. Тук се образоват над 100 доброволци по тематиките за психо-социална и първа долекарска помощ. Иначе честванията в цялата страна през днешния ден също не престават. Имаме разнообразни занимания навън. В Бургас ще се състои кинопрожекция на историческия филм, който направихме за 100-годишнината. Днес в село Лозен, дружно с децата от 200 учебно заведение " Отец Паисий “, ще имаме открит урок по първа помощ “, сподели още Лора Фучеджиева.  

" Заедно да съумяваме да стигаме до сърцата на всеки един, да се оправяме с всевъзможни провокации, както сме го правили не един път в нашата към този момент 101-годишна история, да сътворяваме другарства и да продължаваме да бъдем толкоз въодушевени от филантропичната ни активност “, пожела зам.-председателят на Младежкия червен кръст на всички членове на организацията.  

На всички тези, които към момента се двоумят дали доброволчеството е за тях тя сподели: " Нашата врата и семейство са отворени за тях. Ще се радваме на всеки, който има предпочитание да стане част от нас и дружно да продължаваме да се развиваме и да разпространяваме правилата на положителното и хуманността “.  

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР