Сърдечно заболяване, което не е било диагностицирано до този момент,

...
Сърдечно заболяване, което не е било диагностицирано до този момент,
Коментари Харесай

Стана ясна причината за смъртта на починалата млада жена в пловдивска болница

Сърдечно заболяване , което не е било диагностицирано до този миг, е повода за гибелта на Елисавета Станева в УМБАЛ “ Свети Георги “ , научи . Това се удостоверява от резултатите на осъществената патолого-анатомична аутопсия, оповестяват от здравното заведение, като се базират на  осъществената обстойна вътрешна инспекция по случая. Тя бе назначена откакто майката на младата жена описа в медиите, че щерка й не е получила „ съответна здравна помощ “. 

В позиция от болничното заведение декларират, че Лекарската контролна комисия е приела, че повода за гибелта на пациентката Елисавета изрично не е токсикоинфекциозния синдром, който е съответно лекуван, следен и овладян във времето. Не са открити нарушавания на лечебно-диагностичния развой от страна на лекарите от Отделение по незабавна медицина, Клиника по инфекциозни заболявания и Клиника по анестезиология и интензивно лекуване. 



Според комисията най-вероятната причина за гибелта е съществуващата, само че недоказана до този миг сърдечна патология -„ Рестриктивна кардиомиопатия – ендомиокардна фиброза на лява сърдечна камера “.

Тиреодитът на Хашимото , от който е известно, че е боледувала пациентката от години, без да е спазвала назначеното ѝ лекуване (по нейни твърдения), е посочен като фоново заболяване, което обаче е утежнило протичането на скрита коморбидност – кардиомиопатия. Решаващо за съдбовния излаз се оказва точно съпътстващото безсимптомно заболяване, за което пациентката не е имала причина да търси преди този момент доктор, изключително поради младата й възраст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР