Сърдечно-съдовите заболявания протичат при жените по-различно, тъй като сърцето е

...
Сърдечно-съдовите заболявания протичат при жените по-различно, тъй като сърцето е
Коментари Харесай

Сърдечно-съдовите заболявания протичат по-различно при жените

Сърдечно-съдовите болести протичат при дамите по-различно, защото сърцето е по-малко от мъжкото сърце и артериите са по-тънки. Ако при мъжете остра гръдна болежка е симптом за инфаркт или коронарна болест, то при дамите такава болежка не постоянно е обвързвана с коронарен случай. При дамите нормално страдат дребните съдове. В актуалната медицина дамата минава на примитивен обзор посредством скенер или ЯМР, с цел да се диагностицира вярно. Това сподели кардиологът доцент Красимира Христова в студиото на " Пулс " по " Нова нюз ".

Жените сред 45-55 години страдат от сърдечно-съдови проблеми доста повече от мъжете в тази възраст, сподели лекарят.

Трябва да се вършат профилактични прегледи, да се спрат цигарите, алкохола, да се увеличи физическата интензивност, да вземем за пример, разходка от 30 минути дневно е задоволително за здравето на сърцето, сподели доцентът. Лекарят уточни, че мощният стрес оказва огромно въздействие върху кардиологичното здраве.

Христова уточни, че наследствеността при сърдечно-съдовите болести не би трябвало да бъде подценявана, поради това би трябвало да има предварителна защита и профилактика. Тя разясни какви проучвания би трябвало да създадат дамите.

Доц. Христова описа повече за Световния конгрес по ехокардиография и мултимодална диагностика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР