Сърдечните заболявания продължават да са основната причина за преждевременна смърт

...
Сърдечните заболявания продължават да са основната причина за преждевременна смърт
Коментари Харесай

Шест признака, че ви грози внезапна смърт

Сърдечните болести не престават да са главната причина за преждевременна гибел,затова е значимо да знаете ранните им признаци и да предприемете дейности в точния момент.
Сърдечната непълнота е положение, при което сърцето не може да работи толкоз дейно
Както при всяко съществено заболяване, сърдечната непълнота е значимо да се открие допустимо най-рано, тъй че провалите да са минимални - и да започнете лекуването допустимо най-скоро.
Ето няколко „ безмълвни “ знака, които ще ви оказват помощ да разпознаете развиването на сърдечна непълнота.

Задух
Със сърдечна непълнота кръвоснабдяването на вътрешните органи понижава и им става по-трудно да работят. Един от първите проблеми се вижда в белите дробове - получаваме дефицит на въздух, даже когато правим доста елементарни дейности, с които сме се справяли безусловно на смешка. Ето за какво, в случай че ненадейно забележите нещо сходно в себе си, консултирайте се с доктор допустимо най-скоро.

Подуване
При сърдечна непълнота бъбречната функционалност се утежнява. Тялото не може да се оправи с преправянето веществата. В резултат на това се образуват отоци на стъпалата и глезените.

Кашлица и хрипове
Кашлицата, изключително при лягане и през нощта, е доста сериозен признак.Ако забележите това, би трябвало да посетите доктор. Факт е, че при сърдечна непълнота в белите дробове от време на време се натрупва течност, което може да докара до  потенциално съдбовно положение.

Умора
Замаяност след нанагорнище по стълби, отмалялост след малко разчистване - не бързайте да приписвате всички тези признаци на възрастта или натоварването. При сърдечна непълнота сърцето, защото не е в положение да изпомпва задоволително кръв за естественото действие на жизненоважните органи, компенсира дефицита, като лишава мускулите. В резултат на това бързо се уморяваме.

Проблеми с храносмилането
Намален вкус, чувство за гадене, смутен корем - всичко това може да се дължи на обстоятелството, че храносмилателната система не е снабдена с задоволително кръв. А това е симптом за развиване на сърдечна непълнота.

Сърдечна периодичност
Сърдечната периодичност е един от трите най-важни параметъра (заедно с кръвното налягане и равнището на захарта), които е значимо непрекъснато да се наблюдават, с цел да се поддържа здравето на сърдечно-съдовата система. Постоянно бързият пулс демонстрира, че сърцето изпитва нараснал стрес и се нуждае от помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР