Сърдечната недостатъчност остава главна причина за смъртта в САЩ. Афроамериканските

...
Сърдечната недостатъчност остава главна причина за смъртта в САЩ. Афроамериканските
Коментари Харесай

Афроамериканците, които умират от сърдечна недостатъчност в САЩ, са значително по-висок брой, отколкото при белите американци

Сърдечната непълнота остава основна причина за гибелта в Съединени американски щати. Афроамериканските пациенти, които умират от сърдечна непълнота обаче са доста по-висок % от белите американци.

Проблемът ненадейно произтича от дълга история на систематичния расизъм и бедността, която той предизвиква. Достъпът до качествена здравна помощ е по-труден за доста афроамерикански пациенти. Клиниките постоянно се намират надалеч от домовете им и постоянно хората не могат да стигнат в точния момент до тях. 

Разходите за опазване на здравето са в центъра на това за какво доста афроамерикански пациенти не търсят здравна помощ. Голям брой от тях са без застраховка или да нямат задоволително покритие, с цел да платят за хоспитализация. Липсата на достъп до съответни, авторитетни медицински специалисти и информация за сърдечната непълнота остава главен фактор за високото разпространяване на сърдечните болести в афроамериканската общественост, се споделя и в неотдавнашен материал на уеб страницата на USA Today.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР