Сърдечната недостатъчност е състояние при сърдечно заболяване, при което независимо

...
Сърдечната недостатъчност е състояние при сърдечно заболяване, при което независимо
Коментари Харесай

Напитката предотвратява сърдечна недостатъчност

Сърдечната непълнота е положение при сърдечно заболяване, при което без значение от естественото камерно пълнене сърдечният дебит е намален и сърцето е некомпетентно да изтласква нужното количество кръв за облекчаване на метаболитните потребности на тъканите, чиито функционални параметри са в естествени граници.

За да действа обикновено човешкия организъм и всяка клетка в него, се нуждае от оптимална доставка на О2 и хранителни субстанции. Симптомите на сърдечната непълнота са лесна отмалялост, зной, стеснен физически потенциал и белодробен и/или систематичен венозен застой.

Как да предотвратите появяването на сърдечна непълнота?

Последните проучвания демонстрират, че пиенето на задоволително течности в дълготраен проект може да предотврати или най-малко да забави обвързваните с възрастта промени в сърцето, които водят до сърдечна непълнота.

Препоръчителният дневен банкет на вода за мъжете е към 2-3 литра, за жените-1,5-2 литра. Но съгласно социологическите изследвания мнозина даже не доближават долната граница на ползване.

Основният знак за засищане с вода в тялото е равнището на натрий. Ако нормата на водата не се пие денем, концентрацията на този детайл в кръвта се усилва. Освен това, пробвайки се да спести вода, тялото несъзнателно започва процесите, които способстват за появяването на сърдечна непълнота.

Изследователи наблюдавали в продължение на 25 години връзката сред концентрацията на натрий при хора в междинна възраст и появяването на сърдечно-съдови болести. В допълнение, учените разгледали вероятната връзка сред неналичието на течност и удебеляването на стените на лявата сърдечна камера, което е сигнал за бъдеща сърдечна непълнота.

Изследването е извършено с присъединяване на близо 16 хиляди доброволци на възраст от 44 до 66 години.

Участниците били разграничени на 4 групи съгласно равнищата на натрий в кръвта. След 25 години във всяка група бил избран делът на тези, които развили удебеляване на стените на лявата камера на сърцето и сърдечна непълнота.

Научните резултати удостоверили, че най-високите равнища на натрий са свързани и с двата типа сърдечни проблеми.

Наталия Дмитриева, създател на отчет от Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта в Съединени американски щати, означи, че при непрекъсната и задоволителна хидратация е допустимо да се понижи вероятността както от сърдечна непълнота, по този начин и от хипертрофия, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР