Сърдечната честота е като ритъма на песента на Bee Gees

...
Сърдечната честота е като ритъма на песента на Bee Gees
Коментари Харесай

Д-р Кържин, ВМА: Сърдечната честота е като ритъм на песен на Биий Джийс


Сърдечната периодичност е като ритъма на песента на Bee Gees - Stayin' Alive. С тази теза доктор Емил Кържин от ВМА стартира семинара „ Оказване на първа помощ на пътя ”, който се организира през днешния ден във Военномедицинска академия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Десетки представители на най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders ” участваха в лекцията - проява, посредством която мотористите имаха опцията да си напомнят по какъв начин се оказва първа помощ на пътя изключително при пътнотранспортни катастрофи. Чрез това образование мотористите ще отрепетират главните способи, с цел да знаят по какъв начин да отреагират в бъдеще при такива обстановки, съобщи докторът от ВМА.

Семинарът беше разграничен на три елементи – теоретична, въпроси и демонстрационна част, при която всеки искащ имаше опцията да се включи. Проходимост на дихателните пътища, сърдечен масаж, изкуствено дишане и надзор на кръвозагубата са първите стъпки при оказване на незабавна помощ, показа доктор Кържин. Мотоциклетистите научиха по какъв начин да смъкват каска, без да рискуват спомагателни увреждания на потърпевшия, по какъв начин да стопират кръвотечение, да прочистят дихателните пътища, само че и по какъв начин да обръщат и обгрижват човек, който е в несвяст или има тежка контузия.

Специално за семинара бяха пристигнала група деца от Горна Оряховица, които са част от екипа на БЧК в града им, с цел да може също да показват преди мотористите своите познания, по тази причина по какъв начин би трябвало да се постъпи в обстановка, която изисква оказването на първа помощ на избран човек.

Мото-сезонът в София започва на 24 март (събота). / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР