Сърбия все по-често участва в търговията с дрога и е

...
Сърбия все по-често участва в търговията с дрога и е
Коментари Харесай

Рекордно количество дрога, минала през България, хванали сръбските власти

Сърбия все по-често взе участие в търговията с дрога и е включена в така наречен Балкански картел, за който интернационалните полицейски организации настояват, че се развива. Това написа в собствен разбор сръбският вестник " Политика ”, съобщи БГНЕС.

Според информация от Министерството на вътрешните работи, през миналите 2 години в страната са хванати 10 тона дрога – 4 през 2018 година и повече от 6 през тази, с което 2019 година е рекордна във връзка с конфискувани опиати.

В тази статистика не е включена готова за продажба 650 кг марихуана в " Йованица ”, както и още съвсем 4 т наркотични субстанции.

Дарко Шарич, наименуван " Балканският Ел Чапо ", и Радосав Цвийович, прочут като " Новосадският Ескобар ” са най-големите дилъри на кокаин в страната.

Що се отнася до хероина, " Политика ” написа, че най-голямото количество, хванато през тази година е 77 кг на стойност към 5 млн. евро. Арестуван е обвиненият като водач на наркогрупата Младен Новакович Тоцило.

Изданието цитира отчет на Европейския център за следенето на дрогата и на Европол, в който, с изключение на огромните колумбийски и италиански незаконни групи, все по-известни стават свързани с търговията с кокаин групировки от Сърбия и Албания.

Известно е, че сръбските нарушители си сътрудничат добре с " сътрудниците ” от други страни на някогашна Югославия, по тази причина европейската полиция ги разказва като " Балкански картел ”, написа " Политика ”.

Той се състои от престъпни групи от Сърбия, Хърватия и Черна гора, които работят добре както между тях, по този начин и със прилежащите Албания, България и Италия.

Изданието припомня, че за разлика от идващия от Латинска Америка кокаин, хероинът идва от изток, най-вече от Афганистан, а по-малка част от Пакистан, Иран, Източна Турция и страните от Централна Азия.

Основното трасе за контрабанда на хероин до страните от Европейски Съюз минава през Турция, България, Албания, Косово и Сърбия. Според " Политика ”, откакто влезе в Косово, дрогата се пакетира там в по-малки количества, след което се транспортира по-нататък. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР