Сърбия винаги е била неразделна част от Европа и е

...
Сърбия винаги е била неразделна част от Европа и е
Коментари Харесай

Борисов: ЕС има мъдри и сигурни Балкани, които не генерират проблеми

Сърбия постоянно е била неразделна част от Европа и е в сърцето на Европа. Балканите са натоварени с история, войни, кръвопролития. Ние 130 години по-късно още веднъж си приказваме за това по какъв начин да устроим по този начин Балканите, че хората да живеят по-добре. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Белград.

 © БТААз срещнах сътрудниците със срещата в София с водачите на Западните Балкани, с това, което работим по коридорите 8 и 10, което не носи риск за Европейски Съюз, а народите на Балканите имат опция да видят, че освен сме част от Европа географски, само че и сме неразделна част от тях. Ние всички дружно не би трябвало да генерираме проблеми, би трябвало да покажем мъдрост, че сме си научили уроците от историята, добави Борисов.
Европейски Съюз има едни мъдри, прогнозируеми, сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а желаят да съблюдават всички правила, които европейската народна власт постанова - господство на закона, инфраструктура, правила, по-високи приходи за хората. Нашата дружба не е ориентирана против никоя страна – тя е да даде повече опция за повече вложения и повече градежи в Балканите. Там, където се строи, там няма войни, безапелационен е Борисов.
Бойко Борисов, министър председател: Оптимист съм, имам вяра доста в сътрудника Вучич и в това, че не 2-3 глави ще затворят, а и ще създадат всичко допустимо да се съкратят периодите за присъединение на Сърбия в Европейски Съюз. Балканите доста години наред са генерирали единствено войни, в този момент е основен миг, защото доста от огромните играчи в света също имат ползи на Балканите, ние желаеме единни Балкани, съвременна инфраструктура, желаеме да няма роуминг, не на последно цифровата инфраструктура.
Лидерите на Западните Балкани осъзнават, че са обратно с уговорките си и би трябвало да наваксат. Имаме опция за финансиране и необичаен късмет с срещата с Китай 16+1, тя също е в София идната година, и до тогава с тримата сътрудници, ще подготвим някои инфраструктурни планове, добави още министър председателят.
 ​Започна четиристранна среща на балканските водачи в Белград ​Започна четиристранна среща на балканските водачи в Белград
Четиристранна среща на балканските водачи стартира в Белград. Президентът на Сърбия Александър Вучич е хазаин на министър председателите на Гърция Алексис Ципрас,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР