Сърбия вече е сред любимите дестинации на родните фенове на

...
Сърбия вече е сред любимите дестинации на родните фенове на
Коментари Харесай

На ски в Сърбия - къде и защо

Сърбия към този момент е измежду обичаните дестинации на родните почитатели на зимните спортове. В съседката ни се оферират условия за ски и сноуборд единствено на няколко часа с кола. А по-ниските цени карат мнозина да я избират пред Банско, Боровец и другите ни курорти.

Места

Най-известните сръбски дестинации за зимни спортове са Бабин зуб и Копаоник . Първото курортно населено място е в Западна Стара планина. В непосредственост са едноименния връх Бабин зуб, както и Миджур. На разположение са няколко ски писти с пет лифта.

 Снимка 332805

Само на 150 километра от София има всички нужни условия за упражняване на зимни спортове и прелестно превозване. Местата за настаняване се множат непрекъснато. Най-добре е да разчитаме на платформи като Airbnb.

Предимства

Спокойно можем да си намерим нощувка за 10-20 лв. . А гостоприемството на множеството места се показва в топла закуска и вкусна вечеря. Ако желаеме повече разкош, може да резервираме стая в четиризвездния хотел " Стара планина ".

 Снимка 332809

Паркингите до лифтовете са безвъзмездни, а ски картите - на половина на тези по родните курорти . Именно по-ниските цени и неналичието на скупчвания като в Банско притеглят от ден на ден родни туристи.

Въпрос на избор

Популярността на Бабин зуб пораства с всеки сезон и скоро несъмнено и там ще стане пренаселено. Другата опция е Копаоник . Именно този курорт приютява националните ски надпревари в Сърбия.

 Снимка 332807

Тук километрите, с цел да стигнем, са двойно повече, в сравнение с до Бабин зуб. Но автомагистралата Белград-Ниш ги прави неусетни. Национален парк Копаоник впечатлява освен с условия за зимни спортове, само че и с природа.

На разположение са профилирани писти сноуборд и бързо втурване . Снежната завивка се задържа от ноември до май, а температурите не падат под -10 градуса.

 Снимка 332810

И тук има разнородни благоприятни условия за настаняване - от уютни квартири, през вили до първокласни хотели. Предлагат се и от ден на ден проведени екскурзии до двете сръбски ски дестинации, както и пакети с нощувки и карти за лифтовете.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР