Сърбия въвежда нови мерки заради пандемията от коронавирус. Това е

...
Сърбия въвежда нови мерки заради пандемията от коронавирус. Това е
Коментари Харесай

Българите няма скоро да хапват плескавици в Сърбия

Сърбия вкарва нови ограничения поради пандемията от ковид. Това е неприятна вест за огромна част от българите, които бяха привикнали да пазарят или посещават заведенията за хранене със сръбска скара в прилежащата ни страна.

Кризисният щаб за битка с ковид на Сърбия прикани всички жители, които сега са в Черна гора, Хърватия и Босна и Херцеговина, да се върнат до 18:00 часа в петък. След това ще влезе в действие контрол над всички жители, завръщащи се в Сърбия, като рекомендацията на международните организации са това наблюдаване да продължи до 10 дни, заяви РТС.

С цел понижаване на риска от заразяване всички жители, които влязат на територията на Сърбия от рискови страни, ще бъдат подложени на подробен надзор. В околните дни следва да бъдат прецизирани и оповестени обществено спомагателните ограничения.

На 26 август Сърбия ускори санитарния надзор на всички гранични пунктове заради завръщането на туристите от летни ваканции от страни с възходящ брой пациенти с Covid-19. Тогава държавното управление вкара ограничения за пасажери от страни с неподходящи епидемиологични условия, сред които Северна Македония, България, Румъния и Хърватия. Гражданите на тези страни, влизащи в Сърбия, би трябвало да имат негативен PCR тест, изработен не по-късно от 48 часа преди датата на тръгване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР