Сърбия убеди Китай да инвестира €2 милиарда за изграждане на

...
Сърбия убеди Китай да инвестира €2 милиарда за изграждане на
Коментари Харесай

Сърбия си осигури над €2 милиарда от Китай за съоръжения за възобновяема енергия

Сърбия убеди Китай да влага €2 милиарда за създаване на вятърни и слънчеви електроцентрали и уреди за произвеждане на водород в страната. Това е най-голямата инвестиция във възобновимата сила на балканската страна до момента, се споделя в изказване на сръбското Министерство на минното дело и енергетиката, представено от Reuters.

Меморандумът за съгласие (MOU) сред министерството, китайската Shanghai Fengling Renewable и сръбската Zijin Copper - локално дъщерно сдружение на Zijin Mining, към този момент е беше подписан и това дава зелена светлина на бъдещите планове.
 Амбициите на Китай го трансфораха в международен водач в вложения за възобновима сила
Амбициите на Китай го трансфораха в международен водач в вложения за възобновима сила

Последните проекти за създаване на планове за възобновими източници в света с общ потенциал 11 гигавата

Въпорсният меморандум планува построяването на вятърен парк с мощ 1500 мегавата (MW), слънчева електроцентрала с мощ 500 MW и централа за водород с годишен потенциал от към 30 000 метрични тона до 2028 година.

Произведената сила ще се употребява от притежаваната от Zijin медна мина и топилна фабрика покрай град Бор в източна Сърбия.

" Този план ще разреши на Zijin да създава забележителна част от своите потребности от електрическа енергия по резистентен метод ", сочи изказване на компанията.
 Снимка 529706
Източник:

" Тази инвестиция ще ни помогне да реализираме задачите за енергийна сигурност и самостоятелност и да достигнем въглеродна индиферентност до 2050 година ", разясняват от своя страна управляващите.

Zijin Mining стана стратегически сътрудник на Сърбия в медния рандеман RTB Bor през 2018 година, като даде обещание да влага $1,26 милиарда в подмяна на 63% дял. По-късно, през 2021 година, сдружението отвори подземната мина за мед и злато Cukaru Peki.

Китай е вложил милиарди евро в страната претендент за участие в Европейския съюз Сърбия, най-много под формата на облекчени заеми за инфраструктурни и енергийни планове. Повечето вложения са част от самодейността " Един пояс, веднъж " - за отваряне на външнотърговски връзки.

За да ускори икономическия напредък и приходите си, сръбското държавно управление предложи минерални запаси на китайски вложители.
 Бързо разрастващите се колоси в Сърбия: приходите на най-успешните компании скачат от 1,7 на €10,2 милиарда
Бързо разрастващите се колоси в Сърбия: приходите на най-успешните компании скачат от 1,7 на €10,2 милиарда

Лидерът в класацията е генерирал доходи от €1 милиард
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР