Сърбия стана част от водена от Украйна платформа за реинтеграция

...
Сърбия стана част от водена от Украйна платформа за реинтеграция
Коментари Харесай

Сърбия се присъедини към водена от Украйна платформа за реинтеграция на Крим

Сърбия стана част от водена от Украйна платформа за реинтеграция на Крим. По този метод формален Белград дава сигнал за отдалечаване от Русия. До скоро Москва се считаше за съдружник и единствен снабдител на газ.

В онлайн послание към форума Международната кримска платформа сръбският министър председател Ана Бърнабич сподели, че страната й откровено съжалява за страданието на Украйна и украинския народ.

Бърнабич сподели, че Сърбия поддържа правилата на интернационалното право, териториалната целокупност и политическата самостоятелност на страните. И добави, че украинският народ и Украйн имат същински другар в лицето на Сърбия.

Кримската платформа бе основана от Зеленски през 2021 година. Целта е връщане на полуострова, анексиран от Русия през 2014 година

Оттогава към платформата са се включили общо 67 страни и организации. Сред тях са Съединени американски щати, Англия, НАТО и Европейския съюз.

Сърбия обаче, остава напълно подвластна от доставките на газ от Русия и поддържа търговски и военни връзки с Москва. От друга страна се твърди, че Сърбия се е съгласила да достави оръжие и муниции на Киев или да ги изпрати на Украйна.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР