Сърбия спечели пета европейска титла по водна топка откакто е

...
Сърбия спечели пета европейска титла по водна топка откакто е
Коментари Харесай

Сърбия с пета европейска титла във водната топка

Сърбия завоюва пета европейска купа по водна топка откогато е независима страна. Най-силният тим в последните години завоюва трагично финала в Барселона против Испания след осъществяване на 5-метрови хвърляния. Нашите западни съседи са първи в Европа за четвърти следващ път и са на трофей от върха на Унгария.

 Липсата на ВАР изпрати Испания на край против Сърбия на Европейското по водна топка
Липсата на ВАР изпрати Испания на край против Сърбия на Европейското по водна топка

Италианците вкраха изравнителен гол против домакините, който единствено съдията не видя

Срещата приключи 7-7 в постоянното време. Изненадващо през по-голямата част от времето испанците бяха напред в резултата с помощта на блестящата игра на най-хубавия вратар на шампионата Даниел Лопес. В средата на третата част домакините водеха с 5-3 и публиката виждаше първата европейска купа във витрината на иберийците.

Тогава сърбите посредством Милош Чук, Душан Мандич и Андрия Прлаинович за по-малко от 6 минути обърнаха за 6-5. В последната офанзива за частта испанците съумяха да изравнят. В последните 8 минути играта беше доста нервна и двата тима съумяха да си разменят по един гол. Така спечелилият трябваше да бъде избран след дузпи.

В тях Франсиско Фернандес уцели гредата при третото осъществяване на домакините. Милош Чук беше безмилостен за 5-3 и целият тим на Сърбия дружно с треньорския щаб се хвърли във водата. Старши-треньорът на сърбите Савич се поклони преди този момент пред своя испански сътрудник.

За най-хубав състезател на шампионата беше определен Филип Филипович (Сърбия), а голмайстор стана Йоанис Фунтулис (Гърция).

В мач за бронзовите медали Хърватия победи Италия с 10-8. На пето място остана Гърция след триумф с 8-6 против Черна гора. Русия изненадващо изпрати разочаровалата Унгария на осмо място след триумф с 9-8.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР