Сърбия ще вземе кредит за финансирането на строежа на метрото

...
Сърбия ще вземе кредит за финансирането на строежа на метрото
Коментари Харесай

Сърбия строи метрото на Белград с заем от 580 милиона евро

Сърбия ще вземе заем за финансирането на градежа на метрото в столицата Белград, написа SeeNews.

Според проектобюджета за 2020 година на държавното управление на страната заемът ще възлиза на до 580 милиона евро, или 645,4 милиона $.

Предвижда се западната ни съседка да вземе 80 милиона евро от държавното управление на Франция за построяването на първата фаза от плана. Отделно 500 евро ще бъдат взети от задгранични капиталови корпорации, банки и фондове.

През месец юли кабинетът на Франция подписа писмо за желание да подкрепи строителството на метрото в Белград. Писмото планува започването на договаряния за сключването на междуправителствено съглашение по отношение на средствата за финансирането на първата фаза от плана.

Правителството на Сърбия одобри проектобюджета за 2020 година в събота. Той планува недостиг в размер на 20,2 милиарда динала, или 172 милиона евро, което се равнява на 0,3% от брутния вътрешен артикул на страната.

Очаква в хазната на страната да влязат доходи в размер на 1,314 трилиона динара, а плануваните разноски са в размер на 1,335 трилиона $.

В плана аз бюджет 2020 на страната е планувано държавното управление да утвърди планови и програмни заеми до 9,181 милиарда евро, включително и тези за построяването на метрото в Белград. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР