Сърбия ще се придържа твърдо към политиката си на неутралност

...
Сърбия ще се придържа твърдо към политиката си на неутралност
Коментари Харесай

Белград: Сърбия никога няма да се присъедини към НАТО

Сърбия ще се придържа твърдо към политиката си на индиферентност и в никакъв случай няма да се причисли към НАТО. Това съобщи министърът на нововъведенията и софтуерното развиване и ръководител на Сръбската национална партия Ненад Попович, представен от РИА Новости.
„ От години виждаме по какъв начин някои страни тук на Балканите желаят да станат членове на НАТО, само че Сърбия си остава твърдо на позицията за боен неутралитет. Сърбия в никакъв случай няма да бъде член на НАТО. 99% от жителите на Република Сърбия ясно показват тази позиция. Ние се придържаме към военния неутралитет”, сподели Попович.
Той участва на разширена среща на работна група на Съвета на Федерацията за отбрана на държавния суверенитет и попречване на интервенция във вътрешните работи на Руската федерация. Събитието се реализира чрез видеовръзка Москва-Белград, отбелязва още БГНЕС.
Попович приказва и за бомбардировките на НАТО над Югославия. Той означи, че те са били с „ единствената цел да се отдели Косово от Сърбия”. Попович добави, че резултата от тази военна акция е „ неуспешен”, защото съгласно конституцията и интернационалните документи Косово остава част от Сърбия, макар признаването на страната от Западните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР