Сърбия ще продължи да доставя оръжия от приятелски държави, въпреки

...
Сърбия ще продължи да доставя оръжия от приятелски държави, въпреки
Коментари Харесай

Сърбия омаловажава заплахата на САЩ за санкции заради оръжията на Русия

Сърбия ще продължи да доставя оръжия от " другарски страни ", макар задаващата се опасност от наказания на Съединени американски щати при положение на по-нататъшни доставки на въоръжение от Русия . Това настоя сръбският боен министър Александър Вулин, представен от " Асошиейтед прес ".

" Сърбия не е колония " и ще реши сама за " укрепването и оборудването на въоръжените си сили ", акцентира Вулин.

Американските управляващи приказваха намерено за налагането на наказания против Сърбия, в случай че Москва изпрати още оръжия на западната ни съседка, изключително тези, които биха могли да застрашат сигурността на прилежащите страни членки на НАТО (в това число и България).

Наскоро Сърбия получи от Русия съвременна противовъздушна система от Русия, която също по този начин даде изтребители, щурмови хеликоптери и бронирани машини на Белград.

Вулин, който е прочут със своята проруска позиция, съобщи, че неотдавнашните доставки са с отбранителна цел. Той сподели, че няма учредения за наказания от " всяка страна, която съблюдава интернационалното право и правото на Сърбия да взема решение независимо " по какъв начин да се въоръжава.

Въоръжаването на Сърбия от Русия се следи с паника на Запад и измежду нейните съседи в подтекста на възходящото напрежение на Балканите, които минаха през опустошителната война в Югославия през 1990-те години. НАТО се намеси в Сърбия, с цел да спре кървавото сръбско нахлуване против албанските сепаратисти в Косово през 1999 година

Въпреки че публично се стреми да се причисли към Европейския съюз, популисткото държавно управление на Сърбия още укрепи политическите и военни връзки със славянския съдружник Русия, както и с Китай.

Сърбия даде обещание да остане отвън НАТО и отхвърли да се причисли към глобите на Запада против Русия поради политиките ѝ в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР