Сърбия се придържа и възнамерява да се придържа и занапред

...
Сърбия се придържа и възнамерява да се придържа и занапред
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще спазва военен неутралитет и занапред

Сърбия се придържа и има намерение да се придържа и отсега нататък към политиката на боен неутралитет. Това съобщи нощес сръбският президент Александър Вучич след срещата си в Белград с съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Вучич добави, че неговата страна ще продължи да модернизира своята войска и даде висока оценка на военнотехническото съдействие сред Белград и Москва.

По думите му към този момент са водят договаряния за закупуването от Русия на минимум шест военнотранспортни самолета, както и на системи за Противовъздушна отбрана.

ТАСС напомни, че през октомври м.г. Сърбия е получила от Русия шест изтребителя МиГ-29, предоставени като помощ. Очаква се сръбската войска да получи безплатно 30 съветски танка Т-72 и бойни машини БРДМ-2. Обсъжда се и въпросът за доставката на зенитноракетни комплекси Бук-М1, Бук-М2 и зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Тунгуска ".

След договарянията със сръбския президент Сергей Лавров съобщи, че Москва е подготвена да се причисли към уголемен формат на договарянията сред Белград и Прищина. "В случай че бъдат поканени Съединените щати, може да бъде поканена и Руската федерация за обезпечаването на изчерпателен метод към посредничеството и ние абсолютно няма да останем настрани ", сподели съветският пръв посланик.

Александър Вучич съобщи, че Сърбия няма да постанова наказания против Русия без значение от устрема си да стане член на Европейския съюз. "Сърбия в никакъв случай не се е обявявала и няма да се афишира против Русия. Надяваме се, че в Европа ще схванат това ", заявява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР