Сърбия продължи традицията да стига поне до четвъртфинал на ЕвроБаскет

...
Сърбия продължи традицията да стига поне до четвъртфинал на ЕвроБаскет
Коментари Харесай

Сърбия спази традицията

Сърбия продължи традицията да стига най-малко до четвъртфинал на ЕвроБаскет и го стори за пети следващ и общо единадесети път след разпадането на Югославия. Воденият от легендата Саша Джорджевич отбор поведе с добра преднина още от началото на осминафиналния конфликт с Унгария в Истанбул и в последна сметка го завоюва с 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25), с цел да си обезпечи среща с Италия в идната фаза.

“Плавите” започнаха чудесно и поведоха с 16:3, а след една четвърт преднината им още веднъж бе добра - 24:16. Унгарците играехе доста нападателно и вярно в отбрана против Богдан Богданович, само че все пак сърбите откриха решение на този проблем, концентрирайки нападенито си в подкошието. Себераздаването на “маджарите” даде резултат и рано през втората част те се приближиха на единствено 4 точки за 35:31, само че сърбите откриха метод да останат напред в резултата с 48:41 след едно полувреме.

За по-малко от четири минути през третата част разликата отново се върна в двуцифрено измерение - 58:45 след събуждане от страна на Милан Мачван. След 30 минути Сърбия водеше с 16 точки и 69:53, макар че Золтан Перл даваше всичко от себе си Унгария да остане в мача и бе осъществил 16 точки до този миг.

Девет следващи маджарски точки дадоха началото на последната част, доближавайки ги на седем - 69:62. Сръбският отговор не закъсня с експлоадиране на Бобан Марянович за 75:62, а макар всеотдайността на Унгария, късни изненади нямаше и успеха бе за западните ни съседи - 86:78.

За следващ мач Богдан Богданович бе най-резултатен за Сърбия със 17 точки и 6 асистенции. Огнен Кузмич също вкара 17, само че единствено 2 от тях бяха след почивката, а Бобан Марянович и Милан Мачван останаха с по 14. Владимир Лучич бе петият сърбин с най-малко 10 точки и приключи с 11 и 5 битки.

Золтан Перл вкара 22 точки, овладя 7 битки и подаде 4 асистенции за унгарците. Чаба Ференц вкара 4/6 от тройката и приключи с общо 15 точки, до момента в който капитанът Адам Ханга бе надалеч от най-хубавото, на което е кадърен и вкара едвам 1 точкиа при 0/7 пукотевица от игра.

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР