Сърбия постигна решителна победа с 2:0 като гост на Норвегия

...
Сърбия постигна решителна победа с 2:0 като гост на Норвегия
Коментари Харесай

Влахович и Митрович зарадваха Сърбия в Осло

Сърбия реализира решителна победа с 2:0 като посетител на Норвегия в последния си мач от група 4 на лига " В " в Лигата на нациите. Балканците ликуваха на стадион " Улевал " в Осло, откакто изковаха триумфа с голове на Душан Влахович в 42-рата и Александър Митрович в 54-тата минута. Това бе директен конфликт за първото място в групата и с този триумф сърбите изпревариха своя противник и се класираха за дивизия " А ".

Мачът стартира с чудесна опция за Ерлинг Холанд още в 1-вата минута, само че ударът му бе избавен от Ваня Милинкович-Савич. В идващите минути домакините имаха игрово преимущество, само че по този начин и не можеха да стигнат до някакви по-сериозни опасносни пред вратата на противника.

Сърби пък търпеливо се отбраняваше и в средата на полувремето стартира по-смело да поглежда към вратата на противника. Първо в 33-ата минута изстрел с глава на Душан Влахович бе избавен от вратаря. В 42-рата минута нападателят на Ювентус въпреки всичко откри резултата. Филип Костич бе изведен на скорост отляво и съвсем от аутлинията подаде към Влахович, който засече кълбото в мрежата за 0:1.

Норвегия опита някакъв напън при започване на второто полувреме и Холанд още веднъж обстрелва вратата на гостите, само че не затрудни изключително Милинкович-Савич.

За сметка на това в 54-тата минута Сърбия провежда нова хубава офанзива, Илич бе изведен на границата на пеналта, той продължи към Митрович, който с удар по земя бе прецизен за 0:2. Това бе юбилейният му 50-ти гол за националния тим, а също по този начин с него той се изравни с Ерлинг Холанд отпред на голмайсторската листа в шампионата с по 6 попадения.

Така Сърбия приключва на 1-вото място в групата с 13 точки и от идната година ще играе в по-горната дивизия. Норвегия пък остана на 2-рото място с 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР