Сърбия обмисля да купува минимум по три милиарда кубични метра

...
Сърбия обмисля да купува минимум по три милиарда кубични метра
Коментари Харесай

Вучич: Ще се върна от Москва като полковник или като покойн...

Сърбия обмисля да купува най-малко по три милиарда кубични метра съветски газ всяка година

Заминавам за Москва за договаряния за газа и ще се върна като полковник или като мъртвец. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич пред белградската телевизия Хепи.

Вучич отпътува за Москва за среща с президента Владимир Путин на 25 ноември и една от главните тематики ще е цената на съветския газ за Сърбия, разяснява Българска телеграфна агенция.

Сърбия обмисля опцията да купува най-малко по три милиарда кубични метра съветски газ всяка година в продължение на 10 години. Сега според дълготрайния контракт купуваме газ по 270 $ за хиляда кубични метра, сподели сръбският президент.

Неотдавна Вучич заяви, че като първо предложение Белград е получил формула, при която цената на газа за Сърбия би достигнала 780-790 $ за хиляда кубични метра. Сръбският президент сподели, че страната не може да издържи такава цена.

Договорът за импорт на газ от Русия изтича в края на годината, сподели той и добави, че ще желае незабавно нарастване на доставките, тъй като запасите от газохранилището в Банатски двор се изпразва всеки ден.

Президентът заяви, че сега в Сърбия се строят осем до 10 автомагистрали и приказва за етапите, в които се намира строителството на тези пътища.

Той посочи, че по света от ден на ден се строят атомни електроцентрали и Сърбия би трябвало да следва тази наклонност. По тематиката Вучич е разговарял с унгарския министър председател Виктор Орбан, а по-рано за АЕЦ Белене - с тогавашния министър председател Бойко Борисов. Ще би трябвало да имаме и зелена сила, само че това изисква вложения, уточни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР