Сърбия не участва в надпревара за въоръжаване, а само иска

...
Сърбия не участва в надпревара за въоръжаване, а само иска
Коментари Харесай

Сърбия не искала да участва в надпревара за въоръжаване с Хърватия

Сърбия не взе участие в конкуренция за въоръжаване, а единствено желае да се отбранява, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич по отношение на Деня на въоръжените сили на Сърбия, съобщи „ Танюг “.
Попитан от публицисти дали може да се приказва за конкуренция във въоръжаването, откакто и Сърбия, и Хърватия купуват бойни самолети , сръбският държавен глава отхвърли сходно нещо, предава скопското електронно издание „ Локално “.
„ Сръбските въоръжени сили би трябвало да бъдат съществено затруднение за всеки, който би осъществил експанзия против нашата страна “, съобщи той като добави, че държавният бюджет за защита възлиза на 600 милиона евро.
„ Въоръжените сили би трябвало да бъдат подготвени да отговорят на всяко предизвикателство “, акцентира Вучич, представен от Фокус.
„ Локално “ напомня, че в понеделник сръбският министър на защитата Александър Вулин съобщи, че Беларус ще съобщи на Сърбия четири изтребителя МиГ-29. Те са поправени и осъвременени по същата скица, както шестте съветски изтребителя. Преди няколко седмици беше оповестено, че Хърватия е купила няколко самолета F-16 от Израел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР