Сърбия не трябва да е част от ЕС. Тази позиция

...
Сърбия не трябва да е част от ЕС. Тази позиция
Коментари Харесай

ВМРО против Сърбия в ЕС

Сърбия не би трябвало да е част от Европейски Съюз. Тази позиция показаха от Вътрешна македонска революционна организация след следващата, по техни думи, сръбска провокация към България.

"Държава, която изкривява и намерено стартира неистини за историята, косвено предявява териториални искания към трети страни и асимилира посредством разнообразни способи българското малцинство, няма място в европейското семейство ", пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

Поводът за тяхната поредна остра реакция е, че през вчерашния ден стана ясно, че техническото учебно заведение "Никола Тесла " и църковната община в Сурдулица (на процедура част от Западните покрайнини) са оповестили конкурс измежду учениците в главните и междинни учебни заведения в Сърбия, Република Сръбска и сръбската диаспората за отбелязване на една година от оповестяването на сурдулишките мъченици.

Сурдулишките мъченици са починали в хода на Първата международна война сърби, за които е упреквана българската войска. Преди година сръбската черква канонизира тези хора с много противоречиви причини.

"ВМРО страда за ориста на всеки почтено умрял във войните. В същото време този неразбираем от историческа и канонична позиция акт не трябва и не може да бъде дежурно вменяван като виновност на българите и България, сръбските дейности във връзка с популацията в Западните околности са същинската историческа драма в хода на Първата международна война и по-късно.

И това не трябва да се не помни, нито да се омаловажава, споделят от партията. В обявата се прецизира, че "Сурдулишките мъченици са страдали от българските злодейства през Първата международна война на територията на Югоизточна Сърбия, Вардарска Сърбия и Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР