Сърбия не трябва да е част от ЕС, според ВМРО.

...
Сърбия не трябва да е част от ЕС, според ВМРО.
Коментари Харесай

Сърбия не трябва да е част от ЕС, според ВМРО

Сърбия не би трябвало да е част от Европейски Съюз, съгласно Вътрешна македонска революционна организация. Това се споделя в позиция изпратена от пресцентъра на партията, която е част от съдружния сътрудник " Обединени патриоти " във връзка на " сръбска провокация към България ".

Става въпрос за оповестения конкурс за ученическо есе от Техническото учебно заведение " Никола Тесла " и църковната община в сръбския град Сурдулица - " Отечеството и свободата - минало, настояще и бъдеще ". Конкурсът е за Светите Сурдулишки мъченици (за които се твърди, че са убити от българските войски в Сурдулица по време на Първата международна война – бел.ред.). Срещу това реагира през вчерашния ден и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. В обявата за състезанието се прецизира, че " Сурдулишките мъченици са страдали от българските злодейства през Първата международна война на територията на Югоизточна Сърбия, Вардарска Сърбия и Косово ".

Държава, която изкривява и намерено стартира неистини за историята, косвено предявява териториални искания към трети страни и асимилира посредством разнообразни способи българското малцинство, няма място в европейското семейство, се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация. Партията стачкува против продължаващите спекулации за български зверства в Западните околности по време на Първата международна война. Вътрешна македонска революционна организация приканва Сърбия да не позволява сходни провокации – изключително в моментите, когато стартира европейския си път. Европейският съюз не е пространство за исторически реваншизъм и ние няма да допуснем страна с сходно антиевропейско държание да стане част фамилията на обединена Европа, се споделя още в писмото на Вътрешна македонска революционна организация.

В същото време присъединението на Сърбия и другите страни от Западните Балкани е външнополитически приоритет на премиера Бойко Борисов и българското председателство на Европейски Съюз. Миналата седмица Борисов бе в Прищина с цел да посредничи за възстановяване на връзките сред Сърбия и Косов. Днес Борисов е в Скопие за среща, която дава на водачи от Западните Балкани опцията да обсъдят проблемите си преди форума в София през май. Голямата неофициална среща на върха сред водачите на Западните Балкани и Европейски Съюз в София ще е на 17 май и тогава ще стане ясно дали дипломатическите старания на Борисов ще имат някакъв резултат и дали Сърбия, Черна гора, Косово, Македония, Босна и Херцеговина и Албания ще имат европейска вероятност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР