Сърбия не притежава оригинал на Дейтънското споразумение за Босна и

...
Сърбия не притежава оригинал на Дейтънското споразумение за Босна и
Коментари Харесай

Важни държавни документи изчезнаха в Сърбия

Сърбия не има оригинал на Дейтънското съглашение за Босна и Херцеговина. Изчезнал е и документът, подписан от американския делегат Ричард Холбрук, че американците в никакъв случай няма да признаят Косово. Шокиращата вест разгласи сръбският външен министър Ивица Дачич, представен от Танюг.

Дачич, който проучвал по какъв начин са изчезнали съглашения, които и през днешния ден са от огромно значение за Сърбия, съобщи това за вестник "Сръбски телеграф ".

Според него документите са изчезнали, тъй като "всичко е ограбено ". "Ограбиха всичко, когато арестуваха Слобо /Милошевич/, нищо не остана ", споделя Дачич за "Сръбски телеграф ".

Дачич, който е някогашният представител на Милошевич, е наскърбен и от това, че както споделя, не се знае, че на Милошевич са заслугите за съглашения, от които страната през днешния ден има изгоди.

"Дейтънското съглашение е негово дело, както и единственото, за което се държим през днешния ден, а това е резолюция 1244 за Косово ", показва Дачич.

Изчезването на документите бе доказано за вестника и от някогашни държавни функционери и тогавашни министри от Демократичната съпротива на Сърбия, пристигнала на власт след Милошевич.

Едно от обясненията къде е изчезнало Дейтънското съглашение даде някогашният външен министър и член на ДОС Горан Свиланович, който твърди, че не е намерил документа, когато поел поста през 2000 година Служители му споделили, че документът може да е загубен, когато архивът е бил укрит по време на бомбардировките през 1999 година, написа вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР