Сърбия не е въвеждала и няма да въвежда никакви санкции

...
Сърбия не е въвеждала и няма да въвежда никакви санкции
Коментари Харесай

Сърбия няма да налага санкции на Русия

Сърбия не е въвеждала и няма да вкарва никакви наказания против Русия, съобщи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич на среща с председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко, заяви съветската организация ТАСС.

Матвиенко е на посещаване в Сърбия отпред на делегация на Съвета на федерацията. След срещата с Вучич тя удостовери, че сръбският президент възнамерява да посети Москва в средата на декември.

Рускинята сподели, че Сърбия продължава курса на съдействие с Русия, без значение от устрема на Запада да ограничи контактите сред двете страни. „ Ние почитаме кардиналната позиция на Сърбия, която дава отговор твърдо на апелите оттатък океана да не сътрудничи с Русия ", сподели Матвиенко.

Председателката на Съвета на федерацията оцени позитивно и нежеланието на Сърбия да се причисли към НАТО и отхвърли на Белград да вкара наказания против Русия. Тя означи още, че решението на косовския въпрос е невероятно без присъединяване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в който Русия заема твърда позиция срещу независимостта на Косово.

„ Ще поддържаме Сърбия в тези вероятни решения и формати, които са допустими за Сърбия. Предполагам, че Сърбия в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово. Русия като член на съвета за сигурност на Организация на обединените нации в никакъв случай няма да стои настрани ", сподели Матвиенко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР