Сърбия на този етап се намира под безпрецедентен натиск, излизащ

...
Сърбия на този етап се намира под безпрецедентен натиск, излизащ
Коментари Харесай

Русия: Сърбия се намира под безпрецедентен натиск

Сърбия на този стадий се намира под невиждан напън, излизащ отвън рамките на цивилизованото междудържавно другарство. Това заяви през днешния ден заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7653
,,Ние знаем прелестно под какъв невиждан напън се намира Сърбия сега. Този напън излиза отвън рамките на цивилизованото междудържавно другарство, само че ние оценяваме това, че сръбското управление работи в сходство с националните интереси``, уточни Грушко, който е на посещаване в Сърбия.

Що се отнася до руско-сръбските връзки, в тях нищо не се е трансформирало напоследък, те се градят върху солидната основа на историческото другарство и взаимната благосклонност. Те не са ориентирани против който и да било и в този смисъл не се въздействат от съмненията на политическата обстановка, защото развиването на руско-сръбските връзки явно способства за разцвета на стопанската система на Сърбия (...). За нас Сърбия съставлява доста значим стопански сътрудник в редица области, уточни още Грушко.

Той посочи, че съдействието в основни области като нефтено-газовия бранш и бранша на високите технологии продължава да се развива и " ние сме решени и отсега нататък да вършим всичко допустимо за това руско-сръбското съдействие да продължи да бъде пример за междудържавни връзки в актуалния изменящ се свят ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР