Сърбия купува изключително отбранително въоръжение, заради което рискува да й

...
Сърбия купува изключително отбранително въоръжение, заради което рискува да й
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия се въоръжава, но няма намерение да напада никого

Сърбия купува извънредно отбранително въоръжение, поради което рискува да й бъдат наложени наказания, съобщи сръбският президент Александър Вучич, като посочи, че Сърбия няма желание да атакува никого, съобщи Танюг.

"Сърбия се въоръжава, тъй като е свободна страна. Малка страна, обкръжена отвред с страни членки на НАТО, с които желаем положителни връзки, само че няма да бъдем сърнето Бамби, което всеки може да глътне ", сподели Вучич в изявление за националната телевизия РТС нощес.

Президентът съобщи, че в никакъв случай няма да разреши Сърбия да бъде толкоз слаба, колкото е била през 90-те години, когато не е могла да се отбрани.

Вучич сподели, че Сърбия няма желание да купува съветски зенитно-ракетни системи С-400, тъй като "няма пари " за тях. Той обаче акцентира, че страната доста е засилила бойната си авиация, ще ускори и противовъздушната си защита, има системи Панцир и ще купува още въоръжение, "което, несъмнено, не е в листата за наказания ", визирайки реакциите на Съединени американски щати по отношение на пазаруването на съветски С-400 от страна на Турция.

Същевременно Вучич установи, че мнозина укоряват Сърбия, че Сърбия купува въоръжение от Русия, а никой не пита какво и от кого купуват хърватите и албанците и кой ги въоръжава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР