Сърбия и Швейцария играят при в директен сблъсък от група

...
Сърбия и Швейцария играят при в директен сблъсък от група
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Сърбия 2:3 Швейцария, нов обрат в Доха

Сърбия и Швейцария играят при в пряк конфликт от група „ G “ на Световното състезание в Катар. Джердан Шакири откри резултата в 20-ата, а Александър Митрович изравни в 26-ата минута. Душан Влахович направи цялостен поврат в 35-ата минута. Бреел Емболо изравни в 44-ата минута. Ремо Фройлер донесе нов поврат в 48-ата минута. Двубоят на „ Стадион 974 “ може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА на уеб страницата.

Сърбия се нуждае от победа, с цел да продължи напред, до момента в който на Швейцария и тъждество стига, в случай че Камерун не победи Бразилия в другия дуел от групата.

Сръбския народен тим изпусна преднина от два гола точно против Камерун в мач, който приключи 3:3. Разбира се, националният селекционер – Драган Стойкович, както и избраниците му, бяха доста разочаровани след равенството с африканския отбор, тъй като задачата им за продължение към 1/8 финалите стана доста комплицирана. Швейцария пък записа победа точно против Камерун в първия си дуел от Световното състезание в Катар с 1:0 и в този момент е с 3 точки в групата, на краткотрайното второ място зад Бразилия.

Сърбия е с 1 точка в групата и ще се нуждае от наложителна победа, с цел да продължи напред и то в случай че Камерун не победи Бразилия. Швейцария пък ще се задоволи и с равенството, защото това ще им донесе актив от 4 точки и продължение към елиминационната фаза.

Швейцария и Сърбия имат единствено един мач между тях и той е на Мондиал 2018, когато групата е съвсем същата – Бразилия, Швейцария, Сърбия и Коста Рика. Тогава швейцарците побеждават с 2:1 и се класират напред, до момента в който сърбите остават на третото място.

Мачът започва стремително за Швейцария, като още преди са изтекли и 30 секунди от срещата Швейцария можеше да поведе в резултата. След блокиран удар на гранит Джака топката се озова в Бреел Емболо пред границата на вратарското поле, който опита да стреля, само че вратарят Ваня Милнкович-Савич съкрати дистанцията и избави. Кълбото обаче се върна в Джака, който шутира още веднъж, само че отново стражът на сърбите направи избавяне.

Сърбия отговори в петата минута, когато Никола Миленкович засече с глава центриране от ъглов удар от границата на вратарското поле, само че около дясната греда на вратаря Грегор Кобел.

Пет минути по-късно сърбите на собствен ред можеха даа открият резултата, само че удариха греда. Душан Тадич откри чудесно Андрия Живкович пред наказателното поле, който насочи мощен удар по диагонала, само че топката се отби от дясната греда на Кобел. След това кълбото попадна в Душан Влахович, който обаче не беше подготвен и не съумя да нанесе добър удар и вратарят улови. 

Вихреното движение продължи, а резултатът обаче беше откри от Швейцария в 20-ата минута. Тогава Рикардо Родригес напредна чудесно на скорост отляво, влезе в наказателното поле и центрира към далечната греда, където Страхиня Павлович не съумя да почисти добре. Топката се озова в Джибрил Соу, който подаде за Джердан Шакири отдясно в пеналтерията, а футболистът на Чикаго Файър шутира мигновено с левия крайник и означи в долния ляв ъгъл на Милинкович-Савич – 0:1.

Две минути след това Джака получи пред дъгата на наказателното поле и шутира тъкмо с левия крайник по тревата, само че право във вратаря на Сърбия.

Западните ни съседи обаче бързо изравниха резултата. В 26-ата минута сърбите откраднаха топката на центъра, а капитанът Тадич напредна на скорост отляво и центрира в наказателното поле, където Мануел Аканджи остана надалеч от Митрович, който с прелестен удар с глава прати топката в левия ъгъл на Кобел за 1:1.

След тъкмо половин час игра " кръстоносците " пропуснаха още веднъж да излязат напред в резултата. Шакири беше изведен отдясно в наказателното поле с прелестен дълъг пас от страна на Родригес, а ветеранът стреля с външен фалц с левия крайник в близкия ъгъл, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 35-ата минута обаче сърбите избухнаха, откакто стигнаха до цялостния поврат. Шакири сбърка съдбовно с паса си обратно в своята половина, което докара до контраофанзива на сърбите. Топката се озова в Тадич, който опита да подаде да подаде за Душан Влахович, състезател на Швейцария пресече, само че топката въпреки всичко се озова в нападателя на Ювентус, който с обмислен удар по тревата означи в долния ляв ъгъл на Кобел – 2:1.

Голото шоу продължи и Швейцария подвигна още веднъж темпото, за да изравни резултата в 44-ата минута. „ Кръстоносците “ проведоха чудесна офанзива, която мина през Шакири и Соу пред наказателното поле, а по-късно Силван Видмер бе открит на отляво в пеналтерията и центрира ниско към далечната греда, където Емболо беше оставен напълно самичък и без проблеми засече и изравни – 2:2.

A first-half FULL of goals!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР