Сърбия и Швейцария играят при в директен сблъсък от група

...
Сърбия и Швейцария играят при в директен сблъсък от група
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Сърбия 0:1 Швейцария, Шакири откри, греда за сърбите

Сърбия и Швейцария играят при в пряк конфликт от група „ G “ на Световното състезание в Катар. Джердан Шакири откри резултата в 20-ата минута. Двубоят на „ Стадион 974 “ може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА на уеб страницата.

Сърбия се нуждае от победа, с цел да продължи напред, до момента в който на Швейцария и тъждество стига, в случай че Камерун не победи Бразилия в другия дуел от групата.

Сръбския народен тим изпусна преднина от два гола точно против Камерун в мач, който приключи 3:3. Разбира се, националният селекционер – Драган Стойкович, както и избраниците му, бяха доста разочаровани след равенството с африканския отбор, тъй като задачата им за продължение към 1/8 финалите стана доста комплицирана. Швейцария пък записа победа точно против Камерун в първия си дуел от Световното състезание в Катар с 1:0 и в този момент е с 3 точки в групата, на краткотрайното второ място зад Бразилия.

Сърбия е с 1 точка в групата и ще се нуждае от наложителна победа, с цел да продължи напред и то в случай че Камерун не победи Бразилия. Швейцария пък ще се задоволи и с равенството, защото това ще им донесе актив от 4 точки и продължение към елиминационната фаза.

Швейцария и Сърбия имат единствено един мач между тях и той е на Мондиал 2018, когато групата е съвсем същата – Бразилия, Швейцария, Сърбия и Коста Рика. Тогава швейцарците побеждават с 2:1 и се класират напред, до момента в който сърбите остават на третото място.

Мачът започва стремително за Швейцария, като още преди са изтекли и 30 секунди от срещата Швейцария можеше да поведе в резултата. След блокиран удар на гранит Джака топката се озова в Бреел Емболо пред границата на вратарското поле, който опита да стреля, само че вратарят Ваня Милнкович-Савич съкрати дистанцията и избави. Кълбото обаче се върна в Джака, който шутира още веднъж, само че отново стражът на сърбите направи избавяне.

Сърбия отговори в петата минута, когато Никола Миленкович засече с глава центриране от ъглов удар от границата на вратарското поле, само че около дясната греда на вратаря Грегор Кобел.

Пет минути по-късно сърбите на собствен ред можеха даа открият резултата, само че удариха греда. Душан Тадич откри чудесно Андрия Живкович пред наказателното поле, който насочи мощен удар по диагонала, само че топката се отби от дясната греда на Кобел. След това кълбото попадна в Душан Влахович, който обаче не беше подготвен и не съумя да нанесе добър удар и вратарят улови. 

LIVE |

0:1 Джердан Шакири 20'

Световно състезание по футбол, Катар 2022, група „ G “, трети кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР