Сърбия и Косово имат сходни проблеми на тези в България.

...
Сърбия и Косово имат сходни проблеми на тези в България.
Коментари Харесай

Сърбия и Косово също имат проблеми с мръсен въздух и безводие

Сърбия и Косово имат сходни проблеми на тези в България. Мръсен въздух тормози западните ни съседи, а Косово е пред водна рецесия поради най-тежката суша от 20 години насам.
София: На 15 място по замърсен въздух в света тази сряда съгласно авторитетна ранглиста Заради мръсния въздух Столичната община още веднъж посъветва жителите да употребяват градския превоз
Строг режим на водата е въведен в източната част на Косово. Миналата година са паднали едвам 460 литра на квадратен метър. При норма сред 650-700 литра.

„ Случва се за два дни водата да идва за по един час, от време на време въобще няма. Истински пъкъл “, споделя пенсионерът Реджеп Хусени.

Засега Прищина не е наранена, само че равнищата на язовирите там също понижават фрапантно.

В Сърбия мръсният въздух провокира изключително съвещание на държавното управление. Тази заран Белград е бил градът с най-мръсен въздух в Европа съгласно интернационалните организации. Лекарите предложиха на локалните поданици да не излизат, изключително заран и вечер.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/sofija-na-15-mjasto-po-mrasen-vazduh-v-sveta-tazi-srjada-spored-avtoritetna-klasacija.html

В Босна стотици излязоха на митинг против мръсния въздух. С маски на лицата стачкуващите желаеха държавното управление да вземе незабавни ограничения за справяне с рецесията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР