Сърбия и Черна гора водят по притежание на лично оръжие

...
Сърбия и Черна гора водят по притежание на лично оръжие
Коментари Харесай

Сърби и черногорци най-въоръжени в Европа

Сърбия и Черна гора водят по владеене на персонално оръжие в Европа, написа македонският вестник “Слободен щемпел “.

Тези данни се отнасят единствено до оръжия, които са съответно докладвани на способените институции, до момента в който броят на тези, които не са докладвани, т.е. противозаконни не може да бъде избран сигурно, защото няма публични данни.

Съединените щати са преди всичко в света по брой огнестрелни оръжия, с до 120,5 огнестрелни оръжия на 100 поданици, съгласно отчет за 2021 година на самостоятелната организация World Population със седалище в Съединени американски щати.

Близо 394 милиона оръжия са законно регистрирани в ръцете на цивилни в Съединени американски щати, което значи, че има повече оръжия, в сравнение с хора, защото съгласно формалните данни популацията на Съединени американски щати е към 333 милиона поданици, оповестява Tanjug.

Уебсайтът на организацията споделя, че доста жители в Съединените щати нямат оръжие, до момента в който доста от тях имат по повече от едно.

Според организацията, от европейските страни, Сърбия и Черна гора има най-вече регистрирани оръжия на глава от популацията, които споделят петото и шестото място в листата с 39,1 броя персонални оръжия на 100 поданици.

На второ място в листата след Съединени американски щати са Фолклендските острови с 62,1 оръжия на 100 поданици, на трето място е Йемен с 52,8 оръжия, а на четвърто място е Нова Каледония (42,5 броя).

Седмо и осмо място си поделят Уругвай и Канада с по 34,7 оръжия, Кипър е на девето място (34), а Финландия е на десето място (32,4 броя).

Босна и Херцеговина е на 13-о място с 31,2 оръжия на 100 поданици.

Когато погледнете общия брой оръжия, можете да видите, че жителите на Сърбия имат 2 719 000 оръжия, Черна гора 245 хиляди, а в БиХ този брой е 1 185 000.

Тези данни се отнасят единствено до оръжия, които са съответно докладвани на способените институции, до момента в който броят на тези, които не са докладвани, т.е. противозаконни не може да бъде избран сигурно, защото няма публични данни за това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР