Сърбия и Черна гора трябва да станат част от ЕС

...
Сърбия и Черна гора трябва да станат част от ЕС
Коментари Харесай

ЕК ускорява присъединяването на страните от Западните Балкани


Сърбия и Черна гора би трябвало да станат част от Европейски Съюз до 2015 година

Еврокомисията има намерение да форсира процеса по присъединението към Европейски Съюз на страните от Западните Балкани, оповестяват БГНЕС и в. „ Ди Велт “. 

Става дума за Република Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Република Косово. „ Членството на страните от Западните Балкани дава отговор на политическите и икономическите ползи на Европейски Съюз “, считат в Европейска комисия.

Според представители на Еврокомисията Сърбия и Черна гора ще се причислят към Европейски Съюз до 2025 година „ При мощна политическа воля, при осъществяване на промените и урегулиране на оставащите противоречиви въпроси със съседите Черна гора и Сърбия ще бъдат подготвени да станат членове на Европейски Съюз “, се отбелязва в документа.

В същото време Европейска комисия счита за належащо преди този момент да се подписа „ юридически обвързващо съглашение за нормализиране на връзките сред Сърбия и Косово “.

Шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер съобщи на 8 ноември предходната година, че съгласно него Сърбия и Черна гора ще влязат в състава на Европейски Съюз до 2025 година В момента претенденти за присъединение към Европейски Съюз са пет страни: Черна гора, Сърбия, Турция, Албания и Македония.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР