Сърбия е започнала работа по строителството на сръбския участък на

...
Сърбия е започнала работа по строителството на сръбския участък на
Коментари Харесай

Сърбия е започнала строителството на своя участък от Турски поток

Сърбия е почнала работа по строителството на сръбския сектор на газопровода "Турски поток ", без да чака завършването на работата по българския сектор. Това съобщи през днешния ден сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва, заяви ТАСС.

"Ние няма да чакаме, до момента в който бъде приключен българският сектор. Вече сме почнали работа по строителството на сръбския сектор на "Турски поток ", сподели Дачич.

По-рано министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че позволение за начало на строителството на сръбския сектор ще бъде издадено до края на април и работата скоро ще стартира публично. Сръбската енергийна организация утвърди на 5 март строителството на сръбския сектор и началото на работата беше планувано за април. Изграждането на газопровода на сръбска територия от българската до унгарската граница е предоставено на "Газтранс " - взаимна компания на "Газпром " и "Сърбиягаз ".

В по-ранни свои изявления шефът на "Сърбиягаз " Душан Баятович съобщи, че сръбската страна е подготвена да стартира построяването на своя сектор от газопровода в края на март - началото на април. Строителството би трябвало да бъде приключено до 15 декември. Сръбският сектор на "Турски поток " би трябвало да стартира да доставя природен газ до края на април 2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР