Сърбия е успяла да получи няколко оръжейни доставки от Русия.

...
Сърбия е успяла да получи няколко оръжейни доставки от Русия.
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Сърбия е успяла да получи оръжие от Русия

Сърбия е съумяла да получи няколко оръжейни доставки от Русия. Това се случва макар интернационалните наказания поради войната в Украйна и изказванията на управлението на балканската страна, че се стреми към участие в Европейския съюз. Президентът Александър Вучич показа съветска система за електронно заглушаване на безпилотни летателни апарати, известна като " Репелент ", както и друго военно съоръжение.

Първоначалната доставка доближи до Сърбия преди няколко месеца, макар че въздушното пространство на страната е съвсем напълно заобиколено от страни - членки на НАТО, които са единомислещи по отношение на налагането на ембарго против Русия. По време на инспекцията на техниката Вучич съобщи, че въоръжението е належащо на страната, с цел да " пази военния си неутралитет, само че и да пази небето и жителите си ". 

 
Сърбия ревностно ще пази военния си неутралитет, само че и ще пази небето и жителите си. Ще имаме задоволително качества за това постоянно. Големи овации за нашите бойци, нашите герои, за нашите ветерани, които през днешния ден са тук с нас, за хората, които постоянно са били подготвени да положат живота си на олтара на своята татковина.
Александър Вучич, президент на Сърбия

Сърбия остава единствената европейска страна, която отхвърли да се причисли към ембаргото на Европейски Съюз против Русия след началото на експанзията в Украйна преди две години. Тя е и единствената европейска страна, която продължава да подписва съглашения с Русия. По-голямата част от неотдавнашното сръбско военно уголемение идва от Русия, само че също по този начин и от Китай, както и от някои европейски производители на оръжие и самолети.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР