Сърбия е получила ултиматум от водещите западни държави да нормализира

...
Сърбия е получила ултиматум от водещите западни държави да нормализира
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е получила ултиматум от Запада да нормализира връзките с Косово

" Сърбия е получила ултиматум от водещите западни страни да възстановява връзките с Косово. "

Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

В изказване, излъчено от сръбската национална телевизия, Вучич заяви, че му е било показано предложение за разрешаване на напрежението сред Сърбия и Косово.

На среща предходната седмица представители на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Франция, Германия и Италия са заплашили Сърбия с спиране на европейската интеграция, прекъсване и евакуиране на вложения и всеобхватни стопански и политически ограничения, за нанасяне на съществени вреди на Сърбия, в случай че страната не се съгласи с предлагането на Запада.

Сръбският президент не показа елементи по отношение на предлагането, само че сподели, че Сърбия ще бъде " изолирана " без Европейския съюз и добави, че Народното събрание на Сърбия би трябвало да разиска предлагането и загатна за вероятен референдум.

Александър Вучич добави още, че предлагането е направено преди два месеца и е " прието от всички страни в Европейския съюз, в това число петте, които не са признали Косово ".

Според сръбския президент това предложение е " част от натиска на Запада " за разрешаване на казуса с Косово и е резултат от " променените геополитически условия ", защото " Западът има собствен личен дневен ред, който включва провалянето на Русия и всичко, което стои на пътя на този дневен ред, ще бъде смазано ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР