Сърбия е получила разрешение от СЗО да произвежда иРНК ваксини,

...
Сърбия е получила разрешение от СЗО да произвежда иРНК ваксини,
Коментари Харесай

Сърбия ще произвежда иРНК ваксини

Сърбия е получила позволение от СЗО да създава иРНК ваксини, заяви сръбският министър на опазването на здравето Златибор Лончар, представен от Танюг.

След среща с ръководителя на офиса на СЗО за Сърбия Фабио Скано министърът съобщи пред публицисти, че Сърбия е единствената страна в района и в тази част на Европа, която е съумяла да получи това позволение, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Това е съществено обвързване за цялата ни здравна система, тъй като в този момент от нас се чака да стартираме да вършим това, и в същото време да има задоволително качествени ваксини освен за нас и района, а и за целия свят, тъй като това е световен проблем и всички по целия свят би трябвало да се имунизират в задоволителен брой, с цел да излезем от ковид “, разяснява Лончар.

Фабио Скано честити на Сърбия от името на СЗО. „ Развълнувани сме, че Сърбия получи опция да вкара новата иРНК технология, която в бъдеще ще даде опция за произвеждане и на ваксини и на други биотерапевтични средства, от които всички ще имат изгода “, сподели той.

След като през предходната седмица на среща на върха „ Европейски Съюз - Африкански съюз “, които ще създават ваксини по иРНК технология, през вчерашния ден СЗО разгласи, че планува разширение на това произвеждане посредством трансфер на технологията в Бангладеш, Индонезия, Пакистан и Виетнам, както и в западната ни съседка.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР