Сърбия е първият победител в най-новия тенис турнир - ATP

...
Сърбия е първият победител в най-новия тенис турнир - ATP
Коментари Харесай

Брена, Камелия, Габи и Ноле: Кой подлуди сърбите по "Луда по тебе"?

Сърбия е първият победител в най-новия тенис шампионат - ATP Cup. Някои от вас можеше да пропуснат този триумф, в случай че един от най-хубавите тенисисти в света - самият Новак Джокович, не беше поздравил... България.

В съблекалнята на сръбския отбор гърмеше българска ария, а спечелилите не пропуснаха да насочат привет към всички фенове на лайф видеото на Ноле у нас. При това с " Луда по тебе ". Много евентуално е в главите ви към този момент да звучи мелодията на поп-фолк песента, с която българската певица и жури в " Гласът на България " - Камелия, стана известна в средата на 90-те години на ХХ век.
Сръбската наслада: Джокович запя роден поп фолк шлагер и поздрави България (ВИДЕО) Празненствата на първенците от АТР Cup започнаха
Въпреки че у нас я припяваме от 1996 година насам, в Сърбия тя " възпламени " нощните заведения през 2018 година Тогава в кината в някогашната югославска република излезе филмът " Южен вятър ". В една от първите подиуми звучи точно песента " Луда по тебе ". Изпълнява я друга етническа българка, родена в сръбския Димитровград - Габриела Пейчев.



Мелодията бързо завладя сърбите, а " любимката на Цеца Величкович ", както назовават Габи в западната ни съседка, снима и клип на песента. В новогодишната нощ на 2018 против 2019 година " Луда по тебе " беше едно от най-често срещаните музикални осъществявания. От там евентуално я е чул и Джокович.
Превзехме някогашна Югославия… с поп-фолк шлагер от 90-те "Луда по тебе " на Камелия се трансформира в интернет сензация поради сръбски филм
Парадоксът е, че в Сърбия към този момент си имат " Луда по тебе ", освен това преди да я запее Камелия у нас. Песента е на една от най-големите звезди на някогашна Югославия - Лепа Брена. " Luda za tobom " дава име на 13-ия албум на босненката, публикуван при започване на 1996 година, а клипът към мелодията е същински шлагер.



Още по-парадоксално е, че в Гърция пеят песента от 1995 година Същата мелодия служи за основа на " Astatos " - ария на Пасхалис Терзис.

От къде стартира историята на мелодията е мъчно да се каже, само че едно е ясно - границите на Балканите постоянно са единствено фиктивни, в случай че приказваме за положителното превозване и веселието след победа!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР