Сърбия е изпратила специални сили на границата си с Унгария,

...
Сърбия е изпратила специални сили на границата си с Унгария,
Коментари Харесай

Хиляди мигранти опитват да пресекат сръбско-унгарската граница

Сърбия е изпратила специфични сили на границата си с Унгария, до момента в който стотици мигранти всеки ден се пробват да доближат Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

“Тъй като Сърбия се намира на основния маршрут за мигранти от Азия, Африка и Близкия изток, целящи да стигнат до Европейски Съюз, полицията от дълго време е на границата, само че в този момент е подсилила региона с повече тежко въоръжен личен състав, заяви „ TVP World ”.

На 12 септември полицията заяви, че е задържала 371 мигранти по границата. Двама мъже бяха арестувани в палатка, а десетки бяха събрани в равнища.

Заместник-директорът на сръбската полиция Драган Василевич сподели, че полицията е фокусирана върху задържането на мигрантите в приемните центрове и ограничението на споровете сред тях до най-малко.

Полицията сподели и автомати, които съгласно тях са открити в региона на задържането.

Според данни на Центъра за протекция на бежанците, сръбска неправителствена организация, към 1500 мигранти се пробват да преминат в Унгария всеки ден и доста от тях дават пари на контрабандисти, с цел да им оказват помощ.

Радош Джурович от същата организация сподели, че към половината бежанци са били „ нелегално “ изтласкани назад през границата от унгарските управляващи.

„ Така тези лица още веднъж попадат в лапите на контрабандистите, които още веднъж им желаят пари “, сподели той и добави, че разнообразни незаконни групи са взели участие в трафика на мигранти и са имали спорове между тях.

Според формалните данни има към 3326 мигранти в приемните центрове на сръбското държавно управление, само че доста от тях не са настанени в такива уреди и могат да бъдат видени по улиците на столицата Белград, а също и по границата с Унгария.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР