Сърбия е готова за започване на работа по прокарване на

...
Сърбия е готова за започване на работа по прокарване на
Коментари Харесай

Сърбия: Всичко е готово за прокарване на Турски поток през нашата територия

Сърбия е подготвена за започване на работа по пробутване на газопровода " Турски поток " през сръбска територия, съобщи през днешния ден по телевизионния канал " Първа ТВ " генералният шеф на " Сърбиягаз " Душан Баятович, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Всичко е готово за строителството на газопровода " Турски поток ", означи Баятович. Всички нужни запитвания за прокарването са подадени и проблем с разрешението не би трябвало да възникне, сподели още Баятович. Той добави, че от техническа позиция съществува цялостна подготвеност за започване на работа.

Баятович акцентира, че строителството на газопровода ще се реализира на основата на сръбския закон за енергетиката, който е в сходство с Третия енергиен пакет на Европейски Съюз.

Advertisement
По-рано сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че Белград е доста щастлив от проектите на Москва за пробутване на газопровода " Турски поток " през сръбска територия. " Турски поток " би обезпечил на Сърбия газ и би я трансформирал в страна транзитьор, сподели министърът.

На 19 ноември бе приключено построяването на морския сектор от газопровода " Турски поток ". На церемонията по този случай съветският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че е уверен, че останалата част от строителството - сухопътната част на газопровода - ще бъде приключена в периода, очакван в пътната карта, и към края на 2019 година газът от Русия ще стигне до турските консуматори, както и до страните от Европа.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви по-рано, че в този момент се създават разнообразни благоприятни условия за продължение на газопровода на европейска територия, в това число по маршрута България-Сърбия-Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския Баумгартен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР