Сърбия е готова във всеки момент да бъде посредник в

...
Сърбия е готова във всеки момент да бъде посредник в
Коментари Харесай

Председателят на сръбския парламент: Готови дме сме да бъдем домакин на диалога Русия - Украйна


" Сърбия е подготвена във всеки миг да бъде медиатор в разговора сред Русия и Украйна на високо равнище, в случай че двете страни желаят това ", съобщи ръководителят на Скупщината (парламента в Белград) Ивица Дачич, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3464
" Моят другар, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, наскоро в диалог със сръбски публицисти положително отговори на тази опция и се веселя за това. Нашата страна е подготвена във всеки миг да предложи своите положителни дипломатически услуги и приятелско отношение към двете страни, в случай че те желаят да се възползват от това ", сподели още Дачич за съветския вестник " Известия ". Той посочи, че Белград, макар натиска на Запада и статута на балканската страна на претендент за участие в Европейския съюз, няма да се причисли към антируските наказания, защото, както сподели, става въпрос за държавните ползи на Сърбия.

" Това че сме претендент за участие в Европейски Съюз, не ни задължава да координираме всяко наше решение с Брюксел. Особено в случай че имаме вяра, че това може да бъде нездравословно за нашата страна ", съобщи Дачич. Той добави, че глобите против която и да било страна не могат да бъдат път до каквото и да било политическо решение.

" И моята страна бе под наказания през деветдесетте години и добре знаем, че този напън не действа. Става въпрос за нашите значими държавни ползи, защото става дума за Русия, наша другарска и братска страна, и народ, с които имаме извънредно развито комерсиално, икономическо и всякакво друго съдействие ", сподели Ивица Дачич.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР