Сърбия е готова да проведе на своя територия среща на

...
Сърбия е готова да проведе на своя територия среща на
Коментари Харесай

Сърбия иска да е домакин на среща между САЩ и Русия, Вучич с реверанс към САЩ за Косово

Сърбия е подготвена да организира на своя територия среща на върха на Руската федерация и Съединени американски щати и да стане свързващото звено за определяне на разговор сред Москва и Вашингтон, съобщи първият вицепремиер и външен министър на балканската страна Ивица Дачич, представен от РИА Новости.
Вчера, 12 юни, представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, съобщи, че Москва към момента не е получила никакви оферти от Вашингтон за среща сред съветските и американските президенти Владимир Путин и Доналд Тръмп. И защото американците не са инициирали подготовка за договаряния, такава не се организира, добави Песков.
Дачич обаче сподели пред " Известия ", че Сърбия се интересува от възстановяване на руско-американските връзки и нормализиране на обстановката на интернационалната сцена. Сръбският външен министър акцентира, че страната е подготвена да се трансформира в " връзка и мост за определяне на разговор сред Москва и Вашингтон ".
" Вече предложихме това преди две години и ще го предложим още веднъж. Мисля, че това е идеалното решение. Белград постоянно е бил място за срещи на разнообразни политически сили. Затова сме подготвени да организираме такива договаряния ", сподели Дачич.
Междувременно сръбският президент Александър Вучич сподели, че за Косово " на мен ми е по-близко това, което споделят американците и французите. Салвини (вицепремиерът на Италия Матео Салвини) има свое решение, руснаците също – и това е замразен спор ". Но Вучич акцентира, че Запада няма концепция какво да прави и не дава оферти, въпреки той да пита за такива неведнъж за такива при всяка среща със западни водачи. А главната концепция на Вучич е сред албанците и сърбите да няма граници, с цел да може в района да се движат свободно хора, артикули, услуги и капитал и с цел да могат косовските сърби да живеят в сигурност, а Белград да управлява и финансира опазването на здравето и образованието в Северно Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР