Сърбия е достигнала исторически максимум по отношение на обема на

...
Сърбия е достигнала исторически максимум по отношение на обема на
Коментари Харесай

Съседите с историческо ниво на запазите на газ

Сърбия е достигнала исторически най-много във връзка с размера на запасите от природен газ в страната и на територията на Унгария. „ Днес Сърбия е на исторически най-много във връзка с газовите запаси. 262 милиона кубически метра газ са обезпечени в нашата част от подземното вместилище Банатски двор, купихме още 200 милиона кубически метра, които сме пласирали в Унгария за потребностите на Сърбия. Ремонтираме всички мощности, които можем. Опитваме се да разкрием нови залежи на въглища и се надявам жителите на Сърбия да имат по-малко студена зима от това, което чакаме ", написа сръбският президент Александър Вучич в обществените мрежи и разгласява своя фотография с диаграми за напредък.

Сръбският водач разгласи в края на юли, че заради световната рецесия и нейното влияние върху доставките на сила и храни управляващите в страната вкарват изключително състояние от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година

Вучич посочи, че по нов тригодишен контракт с „ Газпром “ Сърбия към този момент получава газ на цена от 350-370 USD за хиляда кубически метра. Говорим за 2 милиарда кубически метра на година. Други 1 милиард кубични метра, изчезнали за сръбските потребности, Белград е заставен да купува на пазарна цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР